Jak zrobić bułkę szpinakową w 5 prostych krokach

Naucz się, jak zrobić rolkę szpinakową w tych 5 prostych krokach. To danie jest świetnym urozmaiceniem dla spring rollsów lub lumpia, a także zdrowym sposobem na zwiększenie ilości białka. A co najlepsze, jego przygotowanie zajmuje tylko pół godziny! Wystarczy wykonać poniższe kroki, aby zrobić idealne rolki szpinakowe w mniej niż godzinę! I możesz jeść rolki szpinakowe na śniadanie, lunch lub kolację!

Aby zrobić rolkę szpinakową, najpierw rozmroź mrożony szpinak i wymieszaj go z dwoma jajkami, połową soli i pieprzu oraz odrobiną startego sera. Gdy ta mieszanka jest już gotowa, pokrój rolkę na trzycentymetrowe plastry. Ułóż plastry, płaską stroną do dołu, na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Każdy plasterek posypać startym serem. Umieść bułki w ciepłym miejscu na kilka minut, aby urosły, a następnie piecz je w temperaturze 220 stopni Celsjusza przez 20 minut lub do uzyskania złotego koloru.

Podziel nadzienie równomiernie pomiędzy dwa ciastka. Posmaruj brzegi obu ciastek płynem do mycia jaj, a następnie złóż ciastka nad nadzieniem. Dobrze zaklej wszystkie krawędzie. Po przygotowaniu roladek, pokrój je na trzy równe części i ułóż na dużej blasze do pieczenia szwem do dołu. Jeśli chcesz, podziel bułki na cztery części. Posyp każdy kawałek nasionami sezamu i piecz przez 25-30 minut.

Po odsączeniu szpinaku, wymieszaj go z nadzieniem boczkowo-szpinakowym. Do masy dodaj serek śmietankowy i majonez. Możesz również użyć prawdziwych kawałków boczku, ale nie są one koniecznością w tym przepisie. Jeśli ich nie masz, zastąp osiem plasterków chrupiącego ugotowanego boczku. Na koniec, dodaj kilka plasterków zielonej cebuli, aby nadać rolce szpinakowej bogaty smak. Po zakończeniu, zawiń rolkę szpinakową szczelnie i odstaw do lodówki na noc.

Bacon-Ranch Spinach Roll-Ups są łatwe do wykonania i są pyszne! Wystarczy rozprowadzić kremowe nadzienie na dwóch tortillach. Zwinąć je i umieścić w lodówce. Są idealną przekąską lub smakołykiem do lunchboxa! A jeśli szukasz szybkiej przystawki, ten pyszny przepis jest świetną opcją. Nie zapomnij jednak podać ich schłodzonych! Ten przepis jest pyszny na przyjęcia, tailgate party i inne imprezy!

Po przygotowaniu sosu możesz złożyć nadzienie. Aby zrobić roladkę szpinakową, przygotuj makaron lasagna. Możesz kupić je gotowe, ale łatwo jest zrobić własny makaron lasagna z pomocą robota kuchennego. Możesz również użyć mrożonego szpinaku. Jeśli nie masz czasu na przygotowanie makaronu lasagna, możesz go rozmrozić przez noc. Szpinak powinien zwiędnąć, ale powinien być na tyle jędrny, by dało się go rozsmarować. Jeśli nie masz czasu na gotowanie szpinaku, możesz go również rozmrozić w mikrofalówce.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane