Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /sites/diyforum.pl/files/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the luckywp-table-of-contents domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /sites/diyforum.pl/files/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the limit-login-attempts-reloaded domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /sites/diyforum.pl/files/wp-includes/functions.php on line 6114
Jak zrobić plaster miodu na tort - Twoja baza wiedzy DIY

Jak zrobić plaster miodu na tort

Jak zrobić plaster miodu na tort

Jeśli zastanawiałeś się jak zrobić plaster miodu na tort, to dobrze trafiłeś. Istnieje kilka bardzo prostych kroków, które możesz wykonać, aby stworzyć niesamowitą polewę do tortu. Pierwszym krokiem jest przygotowanie ciasta. Powinno ono być chłodne, zanim zaczniesz. Następnie przygotuj kawałek folii bąbelkowej, która jest dwa cale wyższa niż twój tort. Połóż go na swoim torcie, bąbelkową stroną do góry.

Zacznij od przygotowania ciasta przy użyciu mieszanki z pudełka. Ubij masło i ekstrakt waniliowy mikserem na średniej prędkości, aż się połączą. Po kilku minutach dodaj połowę cukru pudru. Następnie wymieszaj mleko i resztę cukru pudru. Gdy masa zacznie bulgotać i pluć, wyjmij ciasto z piekarnika i włóż je do kąpieli lodowej. Pozwól mu zastygnąć przez kilka minut przed podaniem.

Gdy ciasto jest już schłodzone, upewnij się, że ubijesz je do lekkiej puszystości. Użycie miksera do ubijania ciasta zapewni mu odpowiednią konsystencję. Chcesz, aby ciasto miało lekką konsystencję i było miękkie. Ciasto powinno być również lekko słodkie.

Gdy ciasto ostygnie, możesz przygotować bitą śmietanę o smaku plastra miodu. Możesz użyć miksera ręcznego lub zrobić ją ręcznie. Jeśli masz resztki, przechowuj je w szczelnym pojemniku. Przechowuj ciasto w lodówce do tygodnia.

Aby zrobić ciasto o strukturze plastra miodu bez formy, musisz przygotować składniki i wyłożyć papierem pergaminowym formę do pieczenia o wymiarach 8 na 8 cali. Jeśli wysokość ciasta jest mniejsza niż dwa cale, można użyć okrągłej tortownicy. Następnie wypełnij otwory kremem maślanym. A efektem końcowym jest słodkie, gryzące ciasto, które z pewnością zrobi wrażenie na Twoich gościach.

Pandan honeycomb cake to bardzo popularny wietnamski deser. W Indonezji znany jest jako Bika Ambon. Jest to jasno zielone ciasto, które ma wyraźnie tropikalny smak, z nutą kokosa i pandanu. Jeśli nigdy wcześniej nie próbowałeś ciasta pandanowego, czeka Cię nie lada gratka.

Aby zrobić ciasto miodowe, należy najpierw przygotować ciasto przypominające naleśnik. To ciasto należy wymieszać z mlekiem i wodą, aby było bezglutenowe. Ciasto powinno być dobrze wymieszane i dobrze zblendowane. Aby ciasto było gładkie, należy wysmarować formę do pieczenia sprayem do pieczenia lub wyłożyć ją papierem pergaminowym.

Do tego przepisu można również użyć masła zamiast margaryny. Brązowy cukier również działa dobrze. Jeśli nie masz brązowego cukru, możesz zastąpić 3/4 szklanki złotego syropu. Możesz również zmniejszyć ilość wody do 200 ml. Następnie połącz masło i mleko skondensowane w rondlu. Mieszaj, aż cukier i masło zostaną rozpuszczone. Zdejmij rondel z ognia i pozostaw masę do ostygnięcia. Uważaj, aby nie przegotować ciasta, ponieważ zbyt duża ilość wilgoci wpłynie na jego konsystencję.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane