Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ad-inserter domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /sites/diyforum.pl/files/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the luckywp-table-of-contents domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /sites/diyforum.pl/files/wp-includes/functions.php on line 6114

Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the limit-login-attempts-reloaded domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /sites/diyforum.pl/files/wp-includes/functions.php on line 6114
Jak zrobić placki z cukinii - Twoja baza wiedzy DIY

Jak zrobić placki z cukinii

Jak zrobić placki z cukinii

Przed zrobieniem naleśników z cukinii, należy umyć i osuszyć cukinię. Można to zrobić umieszczając ją w durszlaku nad miską. Następnie wyciśnij cukinię, aby usunąć wszelkie dodatkowe płyny. Kiedy cukinia jest już sucha, można przystąpić do robienia naleśników. Każda partia naleśników z cukinii powinna zająć około dwóch do trzech minut gotowania.

Naleśniki z cukinii można podawać jako przystawkę lub jako danie główne. Wystarczy podać je z kwaśną śmietaną, szczypiorkiem i zieloną cebulką. Świetnie nadają się również na resztki. Naleśniki te przechowują się do tygodnia w lodówce. Następnie można je zamrozić na okres do 3 miesięcy. Możesz również odgrzać resztki naleśników z cukinii w mikrofalówce lub tosterze, aby były jak najbardziej świeże.

Naleśniki z cukinii to łatwe i zdrowe danie idealne na lato. Te pyszne, zdrowe naleśniki można jeść na śniadanie, lunch, a nawet jako przekąskę. Można je zrobić na patelni lub upiec w piekarniku, w zależności od wielkości. Upewnij się tylko, że używasz odpowiedniej patelni lub rusztu.

Aby zrobić placki z cukinii, potrzebna będzie duża patelnia i trochę oleju. Po dodaniu cukinii do ciasta, możesz dodać do nich szynkę lub ser. Aby były jeszcze smaczniejsze, możesz dodać do ciasta wędzoną paprykę lub parmezan. Jeśli nie chcesz używać całych jajek, możesz spróbować użyć białek zamiast całych. Będziesz też potrzebować mąki bezglutenowej.

Po wymieszaniu składników, możesz usmażyć placki z cukinii używając patelni na średnim ogniu. Kiedy skończą się smażyć, wyjmij je i poklep na ręczniku papierowym, aby wchłonęły nadmiar oleju. Po ugotowaniu, placki z cukinii należy umieścić w piekarniku na około 20 minut. Można je również podawać z prostym sosem lub stroną rozdrobnionych warzyw.

Możesz podać placki z cukinii jako łatwe i zdrowe śniadanie lub posiłek brunch. Są też świetne na łatwy letni obiad. Najlepsze w plackach z cukinii jest to, że można je zrobić ze świeżych sezonowych składników. Są pyszne jako zdrowe, sycące śniadanie lub lekki i pyszny deser. Będziesz chciał je zrobić zawsze, gdy cukinia jest w sezonie.

Gdy już wymieszasz ciasto, rozgrzej dużą nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu. Następnie, upuść łyżkę ciasta na patelnię. Gotuj każdy naleśnik, aż spód się zrumieni. Podawaj na ciepło z pysznym sosem. Ten przepis jest świetny zarówno dla wegetarian, jak i wegan.

Przed przygotowaniem naleśników z cukinii, należy umyć cukinię i przyciąć jej końce. Tarka lub robot kuchenny to dobre narzędzia do tego celu. Jeśli nie możesz znaleźć tarki do małych cukinii, wtedy przystawka do robota kuchennego będzie działać dobrze. Jeśli nie masz robota kuchennego, możesz również użyć prasy francuskiej.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane